Pages

Fiskars si-au pus amprenta pe spatiul verde din Gradina Zoologica Bucuresti



Aproximativ 50 de voluntari - adulti si copii -  alaturi de specialisti, echipati cu unelte si accesorii Fiskars, au desfasurat o serie de activitati in zona verde de la intrarea Gradinii Zoologice, amenajand-o pentru a crea un spatiu cat mai placut in beneficiul vizitatorilor: au curatat si pregatit zona pentru plantare folosind uneltele ergonomice din gama QuikFit, au indepartat buruienile cu ajutorul dispozitivului de smuls buruieni ingenios de la Fiskars speciale de smuls, au greblat, au sapat si au plantat arbusti, flori si plante perene. Participantii la actiune au avut prilejul de a afla mai multe despre ingrijirea solului si a plantelor direct de la specialisti. Uneltele Fiskars folosite de catre voluntari pentru a amenaja spatiul au fost oferite Gradinii Zoologice pentru mentinerea si ingrijirea spatiilor verzi din incinta Gradinii. Proiectul Orange Thumb, lansat acum si in Romania, are un dublu rol: unul practic, de amenajare si infrumusetare a spatiului public, si unul educativ, de incurajare a initiativei si implicarii directe a comunitatii, dezvoltand totodata simtul responsabilitatii fata de natura.

Orange Thumb a fost lansat de catre Fiskars in 2003 in Statele Unite, fiind inspirat de conceptul “guerrilla gardening”, care vizeaza schimbarea prin actiune directa, promovand  initiativa comunitatiilor locale de a-si transforma spatiile publice. Ulterior proiectul a fost extins la nivel international, contribuind la  amenajarea si infrumusetarea a sute de spatii verzi din S.U.A., Marea Britanie, Finlanda, Italia si Estonia.

Fiskars este unul dintre cei mai mari furnizori globali de bunuri de consum pentru casa, gradina si activitati outdoor. Grupul are un portofoliu consistent de marci internationale de incredere, printre care se numara Fiskars, Iittala, Gerber, Silva si Buster. Fiind infiintata in anul 1649 si figurand in lista NASDAQ OMX din Helsinki, Fiskars este cea mai veche companie din Finlanda. Fiskars are aproximativ 3600 de angajati si in anul 2010 a inregistrat vanzari nete in valoare de 716 milioane de euro. www.fiskarsgroup.com






0 Responses So Far:

PUBLICITATE