Pages

Festivalul Inima Reginei Maria – Balcic


In perioada 9 -12 septembrie 2011 se va desfasura in orasul bulgar Balcic, Festivalul “Inima Reginei Maria”. Evenimentul, ajuns la cea de a doua ediţte, isi propune omagierea personalitatii Reginei Maria a Romaniei in cadrul unei manifestări cu profil cultural-elitist.
Pe parcursul a trei zile, in zona cunoscuta odinioara sub numele Coasta de Argint, turismul cultural, materializat prin vizitarea locurilor dragi Reginei Maria, se va imbina cu o componenta spirituala reprezentată prin: muzica, dans, teatru, expozitii. Potrivit Corinei Hinkov, organizator al evenimentului si Managing Partner al agentiei Balkan Travel: „Omagierea personalitatii Reginei Maria, cea mai marcanta personalitate a istoriei, culturii, artei romanesti, a Inimii Sale, creeaza nevoia de a induce acest eveniment, ca un pelerinaj catre locurile sale de suflet, devenite locuri ale noastre de meditatie.” Un loc special in derularea Festivalului Inima Reginei Maria revine reprezentatiei Royal Fashion, un spectacol al companiei Passe Partout, in regia lui Dan Puric. Acesta reprezentatie va fi prima desfasurata dincolo de granitele Romaniei. „Royal Fashion" este un spectacol de teatru vizual, dans, pantomima si fashion, o  parabola despre regalitate ca reper de  cultura si traditie. Punerea in secena este realizata cu mijloacele originale specifice manierei regizorale Dan Puric si este incununata de costumele Doinei Levinza.

Programul Festivalului mai include:
-         Vizitarea Castelului si Gradinii botanice din Balcic, sub indrumarea unui ghid specializat
-         Vizitarea Balcicului sub indrumarea Doinei Pauleanu (autor al albumului de arta „Balcicul in pictura romaneasca”)
-         Lansarea in Bulgaria a cartii „Povestea vietii mele”, scrisa de Regina Maria si publicata de editura RAO.
-         Lansarea lucrarii „Balcic”,  a autoarei Balcica Mosescu, fiica ultimului primar roman al Balcicului.
-         Expozitie de portelan pictat – Wagner – Arte frumoase si povesti
-         Expozitie de dantela flamanda – frivolite, a artistei Violeta Carmen Roman

Biletele vor fi disponibile exclusiv in cadrul unor pachete complete de servicii, oferite de Balkan Travel: www.balkantravel.eu  si Happy Tour: www.happytour.ro   Se vor pune in vanzare trei tipuri de pachete, cu valori cuprinse intre 199 euro si 299 euro/persoana/. Fiecare pachet include: trei nopti de cazare, demipensiune si acces la toate evenimentele aferente Festivalului. Cu peste 15 ani de experienta pe piata balcanica, Balkan Travel a deschis destinatia Bulgaria pentru consumatorii romani si este leader pe segmentul agentiilor turoperatoare pe aceasta relatie.


0 Responses So Far:

PUBLICITATE