Pages

Baile terapeutice combat stresul si depresia


Stiati ca va puteti reface sanatatea fizica precum si confortul mental fara ajutorul medicamentelor, a investigatiilor medicale complexe sau a vizitelor nesfarsite la medici? Utilizarea terapeutica a apei, sub forma terapiei acvatice sau Hidroterapia, a devenit un adevarat trend in randul persoanelor interesate in mentinerea si intarirea propriei sanatati, dar care doresc sa evite folosirea de substante chimice care pot avea reacţii adverse importante. Spre deosebire de alte practici medicale, terapia acvatică nu presupune un tratament standard, ci unul personalizat in functie de necesitatile fiecarui pacient. 
Terapia acvatică elibereaza tensiunea musculara
„Terapia acvatică este eficienta in cele mai multe dintre afecţiunile coloanei dorso lombare, artrozelor- gonartroza, coxartroza, dar si in multe afectiuni de tesut moale – tendinite, tensiovite, bursite”, a explicat Prof. dr. Mihai Berteanu, din cadrul Centrului de Recuperare Medicala Medicover.
Apa confera corpului o senzatie de masaj (prin intermediul dusului subacvatic), stimuland receptorii tactili ai pielii, crescand circulatia sangvina si eliberand tensiunea musculara.
Hidroterapia este eficienta in tratarea:
  • acneei
  • simptomelor artritei
  • racelii
  • stresului, a depresie
  • durerilor de stomac
  • probleme ale incheieturilor, ale muschilor si ale nervilor
  • ameliorarea durerilor
  • tulburari de somn 
Terapia acvatica este indicata si in reumatisme, probleme neurologice periferice, probleme ginecologice si probleme circulatorii periferice. Terapia pe baza de apa este folosita si in scopuri estetice – pentru relaxare, dar si ca metoda preventiva – pentru mentinerea starii bune de sanatate. In perioada 06 februarie - 31 martie 2012 pacientii Medicover pot beneficia de o reducere de 10% pentru sedintele de Hidroterapie. Pentru a se obtine efectele scontate, exista cateva aspecte pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand apelam la terapia pe baza de apa:
  • Nu este indicat sa se faca hidroterapie imediat dupa masa
  • Baile calde sau fierbinti trebuie incheiate cu un dus mai rece
Termoterapie – Cromoterapie – Dus subacval
Hidroterapia nu este o simpla utilizare a apei pentru o relaxare superficiala si de scurta durata a pacientului. Aceasta imbina tehnici si terapii, astfel incat, dupa un numar de 5 - 10 sedinte, starea generala de bine sa fie regasita si mentinuta in organism.
Termoterapia – cum alegem temperatura apei
In cadrul hidroterapiei, apa fierbinte este folosita pentru a linisti si relaxa corpul, dar si pentru a incetini activitatea organelor interne. Apa rece este folosita pentru a stimula, revigora si creste activitatea interna a corpului. “In cazul in care experimentati tensiune musculara sau anxietate, apa calda este recomandata sub forma unui dus sau a unei bai. Pentru combaterea senzatiei de oboseala, stres si epuizare este recomandat un dus sau o baie cald, urmata de un dus rece scurt, deoarece in acest fel se stimuleaza procesele metabolice celulare, a explicat Prof. dr. Mihai Berteanu, din cadrul Medicover Victoriei.
Cromoterapia – culorile si afectiunile pe care le vizeaza
Terapia prin culoare reuneste toate tehnicile medicale care utilizeaza culorile spectrului solar pentru prevenirea bolilor sau vindecarea lor. In medicina complementara fiecarei culori ii corespunde un organ sau o functie a corpului:
  • Rosul este asociat rinichilor, coloanei vertebrale si mirosului.
  • Portocaliul este legat de tractul urinar, circulatie si sistemul reproducator.
  • Culoarea galbena este asociata bolilor stomacului, a ficatului, vezicii urinare si pancreasului.
  • Verdele are legatura cu inima, plamanii si timusul.
  • Albastrul este legat de gat, urechi, gura si maini.
  • Culoarea violet este asociata grandei pituitare, sistemului nervos central si cortexului cerebral.
Dusul subacval - o “aspirina” naturala
Dusul subacval actioneaza ca un analgezic natural, relaxand musculatura, stimuland circulatia sangelui si digestia. Diferenta dintre un hidromasajul din cadrul hidroterapiei se deosebeste de cel clasic atat prin structura cazii cat si prin posibilitatea personalizarii programului de la un pacient la altul, in functie de afectiune.


0 Responses So Far:

PUBLICITATE