Pages

Arhitectura si design-ul romanesc finalist la International Design&Architecture Awards


Biroul de arhitectura si design interior Studio Insign by Galeriile Noblesse a fost nominalizat, al treilea an consecutiv, in competitia finala a concursului international desfasurat in Marea Britanie International Design & Architecture Awards. Cele doua proiecte selectate de catre membrii juriului pentru a intra in finala sunt birourile Group Noblesse si show-room-ul exclusivist al Galeriilor Noblesse, ambele amenajate in cadrul Palatului Noblesse.
Juriul, format din designeri de renume international, a fost impresionat de cele doua proiecte de restaurare, consolidare si amenajare interioara a unei cladiri monument istoric cu rol multifunctional. Amenajarile birourilor Group Noblesse si ale show-room-ului Galeriile Noblesse s-au remarcat prin creativitate, originalitate si acuratetea designului interior.
Birourile Group Noblesse sunt amenajate la demisolul Palatului Noblesse, o cladire istorica din 1881 care a fost complet restaurata si consolidata in decursul unui an de echipa biroului de arhitectura Studio Insign. Se remarca printr-un stil industrial - design cu accente vintage in perfecta concordanta cu peretii din caramida originala restaurata si pardoselile din ceramica cu pattern. Dar, inainte de efectuarea acestor lucrari de amenajare interioara, spatiile de birouri au trecut printr-o serie de modificari printre care se numara si adancirea spatiului cu 70 de cm, realizarea hidroizolatiei, instalarea unui sistem de incalzire prin pardoseala, crearea unui design interior care combina piatra naturala cu betonul.
Show-room-ul Galeriile Noblesse din cadrul Palatului Noblesse este cel de al doilea proiect intrat in competitia finala. Acest proiect iese in evidenta prin complexitatea lucrarilor efectuate de consolidare si restaurare, dar mai ales a celor de design interior. Cu o suprafata de peste 350 de mp, acesta este considerat cel mai exclusivist din Europa de Sud-Est, insa pana a ajuns astfel, au fost necesare foarte multe operatiuni. Astfel, podelele au fost inlocuite cu pardoseli din marmura intarsiata cu modele originale, concepute de catre arhitectii Studio Insign, peretii si tavanele au fost infrumusetati cu stucaturi, o parte restaurate, o parte desenate si produse dupa aceleasi tehnici ca in 1881 de catre artizani ai echipei, sobele si tamplaria, si ele originale, au fost restaurate in totalitate. Farmecul final al salilor a fost dat de combinatia de finisaje, mobilier, corpuri de iluminat, decoratiuni, piese de anticariat si lucrari de arta puse impreuna pentru a crea interioare cu adevarat unice si valoroase, care au atras atentia unui juriu exigent.
Faptul ca suntem finalisti la doua categorii in cadrul acestui concurs international, alaturi de importante birouri de arhitectura din Europa, Statele Unite si Asia inseamna foarte mult pentru noi, fiind o recunoastere a eforturilor si a muncii depuse pentru aceste proiecte, dar si o referinta a competentelor noastre pentru realizarea de proiecte complexe. Mai mult, fiind vorba de restaurarea si amenajarea unei case monument istoric, am avut ocazia de a prezenta unei lumi intregi cat de frumoase si complexe sunt cladirile noastre vechi, adevarate mosteniri arhitecturale si culturale fata de care avem cu totii o mare responsabilitate”, a declarat Loredana Preda, CEO Group Noblesse.
Festivitatea de premiere va avea loc in septembrie, in Londra, cand vor fi anuntati si castigatorii acestui concurs care a reunit nume mari ale designului si arhitecturii internationale.
Pentru mai multe informatii accesati www.palatulnoblesse.ro si pagina de Facebook.


0 Responses So Far:

PUBLICITATE