Pages

Cum sa-ti organizezi eficient biroul de studiu?


Sunt momente in an cand timpul devine foarte important si trebuie sa te dedici in intregime studiului pentru examenele finale de la scoala, universitate sau pentru a finaliza proiectele la serviciu. E o perioada cu mult stres si ore lungi de studiu, parca interminabile. Pentru asta ai nevoie de un spatiu de studiu care sa-ti imbunatateasca concentrarea si eficienta.


                Specialistii in design interior ai Mobshop spun ca pentru un studiu eficient ai nevoie de un loc luminat corespunzator. Daca spatiul nu are o lumina naturala buna, poti opta pentru o sursa de lumina care sa lumineze intreaga incapere, dar si o veioza de birou. Aceasta din urma este de preferat sa aiba o lumina albastra. Daca studiul presupune si multa navigare pe Internet, in fata calculatorul, acesta nu trebuie orientat cu ecranul spre fereastra, ci este recomandat ca ecranul sa fie perpendicular pe fereastra.
                Chiar daca nu ai o camera separata de studiu, ci doar un birou plasat in camera ta, este foarte important ca acesta sa fie mereu ordonat si sa te inspire. Astfel, vei dezvolta obiceiuri bune si te vei concentra mai usor. Poti opta pentru un birou cu numeroase rafturi, mai ales daca vrei sa ai la indemana cartile preferate pentru inspiratie. Si pentru a-ti proteja cat mai bine organismul, un scaun ergonimic iti este de mare ajutor. Suportul coloanei vertebrale este cel mai important aspect pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand iti alegi scaunul pentru birou, urmat de calitatea materialelor. Acestea trebuie sa ofere confort si sa permita o buna circulatie a aerului.
                Daca biroul de studiu este pozitionat in camera ta, incearca sa eviti orice alte electronice, cu exceptia calculatorului, pentru a crea un mediu linistit. Evita sa plasezi in locul de studiu lucruri care iti pot distrage atentia. Pe timpul noptii inchide laptopul sau calculatorul, sunetele emise de acestea iti pot perturba somnul, iar ziua urmatoare poti avea un randament scazut.
                Acestea fiind spuse, iti dorim un studiu aprofundat in conditii optime!


0 Responses So Far:

PUBLICITATE