Pages

Franke marcheaza cu succes un secol de antreprenoriat elvetian



Producatorul elvetian de electrocasnice incorporabile Franke Artemis, prezent si pe piata din Romania, marcheaza implinirea a 100 de ani de existenta a grupului.  Avand o istorie inceputa in urma cu 100 de ani in atelierul unui instalator, grupul elvetian Franke include astazi peste 70 de companii, avand aproximativ 11.000 de angajati la nivel global. Produsele Franke sunt folosite in bucatariile a peste 100 de milioane de locuinte. Nicio alta companie elvetiana nu a cunoscut o ascensiune la fel de spectaculoasa precum cea marcata de Franke Artemis Group in ultimele decenii. Mereu in cautare de noi oportunitati, grupul a avut o politica de expansiune activa, achizitionand in medie trei companii pe an in ultimul deceniu si jumatate. Intotdeauna achizitiile au fost realizate din fonduri proprii. „Sesizarea oportunitatilor in fiecare provocare ivita si plasarea consumatorilor in centrul tuturor activitatilor noastre sunt factorii cheie din spatele acestei povesti de succes cu o istorie de 100 de ani”, a declarat Michael Pieper, CEO si fondatorul Franke Artemis Group. Afacerea Franke s-a schimbat in decursul unui secol de evolutie, insa calitatea produselor a ramas neschimbata.  Desi produsul in sine s-a transformat dintr-un simplu articol de uz casnic intr-o gama originala de sisteme de bucatarii, definind un stil de viata, calitatea indiscutabila a fost o constanta a produselor Franke.

Franke marcheaza aniversarea centenarului prin incheierea unui strans parteneriat cu Institutul Federal Elvetian de Tehnologie ETH Zürich, una dintre cele mai prestigioase universitati din lume, contribuind astfel la dezvoltarea stiintifica si economica a Elvetiei. Pe plan local, compania sprijina spitalul de copii “Grigore Alexandrescu” printr-o donatie in valoare de 5.000 de Euro ce vor fi folositi pentru dotarea spitalului cu aparatura medicala si mobilier. „Implicarea in viata comunitatii este una dintre valorile intrinseci ale companiei Franke atat la nivel global cat si la nivel local. Dincolo de contributia la imbunatatirea stilului de viata al clientilor nostri prin produse de inalta calitate, menite sa transforme bucataria in spatiul central al caminului, Franke raspunde cu inima deschisa actiunilor menite sa ii ajute pe cei aflati in dificultate”, declara Florin Porojan, Director General Franke Romania.

Inovatii aniversare
In 2011, Franke va stabili noi repere tehnologice prin dezvoltarea unei serii de produse aniversare, ca de exemplu chiuveta multi-functionala “Centinox”. Totodata, Franke Artemis Group este de la inceputul acestui an parte a United Nations Global Compact, o platforma internationala dedicata companiilor ce isi ghideaza operatiunile dupa zece principii universal valabile referitoare la drepturile omului, protectia mediului, normele muncii si anti-coruptiei.

Evenimente aniversare
Pentru celebrarea unui secol de existenta, compania a planificat in 2011 o serie de activitati si evenimente, printre care se numara organizarea unei ceremonii fastuoase in Lucern dedicata consumatorilor si partenerilor de afaceri de pretutindeni. De asemenea, Franke a pregatit un eveniment special pentru angajati ce va avea loc la sediul companiei din Aarburg, in paralel cu alte evenimente locale derulate pe tot parcursul anului. Din luna mai a acestui an, intreaga istorie a grupului elvetian poate fi urmarita in cadrul muzeului Franke.


0 Responses So Far:

PUBLICITATE