Pages

Ferrari si Lotus participa la cursa de 24 ore de la Le Mans



Sambata, la ora 16.00 (ora Romaniei), se va da startul in cea de-a 79-a editie a cursei de 24 ore de la Le Mans, etapa a treia a Intercontinental Le Mans Cup.  Editia din acest an a cursei ce se desfasoara pe circuitul La Sarthe, in lungime de 13,629 Km, anunta o batalie la cel mai inalt nivel intre constructorii de automobile.
Patru categorii distincte sunt inscrise in competitie, doua a prototipurilor (LMP 1 si 2) si doua a Grand Turismelor (GTE-Pro si GTE-Am). Daca la prototipuri (masini special concepute pentru competitie, cu performante ce se apropie de cele din Formula 1) lupta pentru victorie va fi monopolizata de Audi si de Peugeot, la categoria GT (masini de competitie derivate din cele de serie) disputa primelor locuri se anunta a fi deosebit de spectaculoasa. Ferrari, Lotus, Corvette, Porsche, BMW, Aston Martin, Ford sunt marcile prezente la start si care se vor intrece  pe durata a 24 de ore in cadrul celei mai vestite curse de anduranta din lume.
Pe langa Ferrari 458 Italia, ce vine la Le Mans dupa doua victorii in acest sezon (Le Castellet si Spa) fiind cotata si ca marea favorita, sambata va concura si modelul Lotus Evora, inscris in competitie de echipa privata Jet Alliance, in parteneriat cu uzina Lotus. Acest lucru marcheaza revenirea Lotus la Le Mans, dupa 16 ani de pauza. Modelul Evora GT a fost dezvoltat intr-o perioada foarte scurta, in doar cateva luni, ceea ce face ca programul sportiv sa fie chiar la inceput.
Eurosport (prin cele doua canale Eurosport International si Eurosport 2) pregateste cu aceasta ocazie o transmisiune in direct a competitiei maraton, incepand de sambata, 11 iunie, ora 15.15 (ora Romaniei). Cursa va putea fi urmarita in direct si in Restaurantul Forza Rossa Caffe, de pe Calea Victoriei, incepand de sambata de la start si pana la ora 23.00 si de duminica dimineata, incepand cu ora 10.00, pana la final. La finalul cursei va fi oferit un cadou, din partea Forza Rossa, celui mai fidel telespectator care va posta comentarii pertinente pe pagina de Facebook a Eurosport, special dedicata cursei de la Le Mans.


0 Responses So Far:

PUBLICITATE