Pages

Timp de doua zile Bucurestiul a stralucit...in stil italian


Institutul Italian pentru Comert Exterior la Bucuresti (ICE) a organizat in perioada 15-16 iunie la Hotelul Radisson Blu unul dintre cele mai importante si mai asteptate evenimente internationale: expozitia si workshop-ul “BIJUTERII ITALIENE”, aducand in Romania 33 de societati italiene producatoare de bijuterii. La eveniment au fost invitati si 450 dintre cei mai mari buyeri de bijuterii de lux din Europa de Est dar si din alte zone ale Europei. Romania a sarbatorit astfel la randul sau, asa cum se cuvine cei 150 de ani de la unificarea Italiei, evidentiind in acelasi timp faptul ca tara noastra devine o protagonista in peisajul evenimentelor europene la nivel inalt. 


Valorea bijuteriilor ce vor fi expuse a fost in jur de cateva milioane de euro, ceea ce a impus organizarii adoptarea unor masuri severe de siguranta pe intreaga durata a celor doua zile de intalniri intre producatori si buyeri. Ziua de 15 iunie s-a incheiat cu o prezentare de moda ce a pus in evidenta bijuteriile producatorilor italieni de renume. Succesul inregistrat anul trecut, in cadrul primei editii a acestui eveniment, a facut ca cei mai mari buyeri de bijuterii din Europa de Est sa soseasca cu aceasta ocazie la Bucuresti, pentru a participa la aceasta importanta manifestare. 

Colectiile de bijuterii prezentate in cadrul editiei din acest an au reusit sa satisfaca toate gusturile: diamente, pietre pretioase si semipretiose, perle, aur alb, aur galben si chiar deosebitul aur roz. Cea mai scumpa piesa a expozitiei a fost un colier din aur alb cu diamante evaluat la aproximativ 170.000 euro, expus de RCM Gioielli, iar cea mai inedita piesa a fost coroana Miss Italia din diamante pe care compania Cielo Venezia o furnizeaza in fiecare an pentru acest concurs.

Institutul Italian pentru Comert Exterior este agentia Guvernului Italian care promoveaza, sustine si dezvolta raporturile economice si comerciale dintre Italia si celelalte tari ale lumii, oferind servicii de asistenta si consultanta societatilo italiene in procesul lor de internationalizare si implementare a activitatilor lor pe piata externa. In acest scop, ICE, in stransa colaborare cu Ministerul Italian al Dezvoltarii Economice elaboreaza Programul Activitatilor promotionale, adoptand initiativele necesare si ocupandu-se de realizarea acestora.Sediul central este la Roma, avand o stransa conexiune cu intreaga retea de birouri, foarte ampla:17 in Italia, 116 in strainatate, in 88 tari. Biroul ICE de la Bucuresti, prezent in Romania din 1969, ofera servicii de informare, asistenta si promovare a societatilor italiene interesate de piata romaneasca si cea a Republicii Moldova, si promoveaza relatiile de afaceri dintre companiile locale si partenerii italieni. ICE Bucuresti are birouri si la Timisoara si Chisinau.


0 Responses So Far:

PUBLICITATE