Pages

Turismul romanesc promovat cu ajutorul fondurilor europene



Duminica, 24 Iunie, are loc editia de debut a festivalului “Ziua Lacului Sfanta Ana”, eveniment ce marcheaza o noua etapa în promovarea potentialului turistic al Romaniei. Finantat cu fonduri europene, festivalul readuce traditiile si valorile locale în prim plan, reprezentand o poarta catre dezvoltarea turismului national. 
Evenimentele ce se vor desfasura de-a lungul întregii zile parcurg un traseu al culturii locale si aduc în atentia tinerilor valorile muzicale, dansul popular, obiceiurile culinare si sportive, dar si legende si datini stravechi. Mii de oameni sunt asteptati sa viziteze Lacul Sfanta Ana în acest weekend si sa participe la spectacolele si concursurile pregatite de organizatori. Printre acestea se numara concursuri de gastronomie specifice zonei, concursuri de barci pe lac, concursuri de vaporase teleghidate pentru copii si numere de dans popular. Cultura muzicala locala va fi adusa pe scena de catre formatia de rock popular “Szekler Band”. Încarcatura istorica a locatiei si traditiile sale vor fi transpuse într-o reprezentare artistica a personajelor si personalitatilor din vremuri stravechi.

Ziua Lacului Sfanta Ana reprezinta un periplu al traditiilor si valorilor locale, ce exploateaza potentialul turistic ridicat al zonei, promovand turismul romanesc si cultura autohtona. Lacul Sfanta Ana este considerat una dintre cele mai frumoase locatii din Romania, fiind singurul lac de origine vulcanica din Europa Centrala si de Est, o adevarata atractie turistica pentru iubitorii de natura. Aflat la hotarul dintre judetele Harghita si Covasna, la o altitudine de 946 m în masivul Ciomatu, lacul Sfanta Ana a fost în permanenta o sursa de traditii si legende, ce oglindesc frumusetea culturii locale. Organizatorul evenimentului este Fundatia Eco–Hangu, iar proiectul a fost finantat prin fonduri europene, prin intermediul Programului Operational Regional 2007–2013, axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, 53 – Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare în scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica.


Lacul Sfanta Ana este singurul lac de origine vulcanica din Europa Centrala si de Est, situat în Carpatii Orientali, la hotarul dintre judetele Harghita si Covasna, la o altitudine de 946 m în masivul Ciomatu, la 28 km departare de Baile Tusnad si la 15 km de Baile Bálványos.

PROGRAM  EVENIMENT

10:00 – 11:00 – Concurs de bărci pe apa Lacului Sfânta Ana
Participanţii îşi vor demonstra îndemânarea şi calităţile fizice într-un concurs antrenant, în care cei mai buni vor vâsli către victorie.

11:00 – 12:00 – Activităţi pentru copii pe apa Lacului Sfânta Ana
Cei mici vor avea parte de distracţie pe apă şi se vor juca şi întrece cu vaporaşe teleghidate.

12:00 – 13:00 – Reprezentare momente istorice (demonstraţie arme, simulare lupte)
Personaje şi personalităţi din vremuri străvechi, luptători şi eroi, cu toţii vor readuce  în prim plan tradiţiile şi încărcătura istorică a locaţiei.

13:00 – 13:30 – Ansamblu dansuri populare
Tradiţiile şi obiceiurile vor prinde viaţă într-un spectacol al dansului.

13:30 – 14:00 – Fanfară
Alaiul oficialităţlor şi participanţilor va avea parte de o primire fastuoasă pe sunete de fanfară.
 
14:00 – 15:30 – Concurs gastronomie specifică zonei
Cele mai gustoase reţete tradiţionale vor fi savurate într-o călătorie gastronomică a zonei.

15:30 – 16:00 – Fanfară

16:00 – 17:30 – Cântece tradiţionale
Devenite tradiţie, cântecele tradiţionale vor răsuna pe malul Lacului Sfânta Ana.

17:30 – 18:00 – Ansamblu dansuri populare
Tradiţiile şi obiceiurile vor prinde viaţă într-un spectacol al dansului.

18:00 – 19:30 – Invitat special formaţia de rock popular «Szekler Band»
Una dintre cele mai cunoscute formaţii din zonă, Szekler Band va oferi un adevărat show pe acorduri de rock popular.


0 Responses So Far:

PUBLICITATE