Pages

Scoala de zbor Carpatair pregateste insotitori de bord



Incepand cu luna iulie a acestui an, Scoala de zbor Carpatair Flight Training a fost autorizata de catre Autoritatea Aeronautica Civila Romana (AACR) pentru pregatirea Insotitorilor de Bord. Durata cursurilor, inclusiv obtinerea licentei de Insotitor de Bord, va fi de maximum 4 luni de la inceperea pregatirii. Pentru a fi admisi in cadrul Carpatair Flight Training, candidatii trebuie sa aiba peste 18 ani, sa detina o diploma de bacalaureat, un certificat medical Clasa a II-a si sa promoveze un test de limba engleza. “Prima grupa de studenti ai Scolii de Insotitori de Bord a inceput cursurile inca de la inceputul lunii iulie, urmand ca in luna septembrie sa se constituie o alta grupa. In functie de performantele obtinute de studenti in perioada cursurilor, exista sanse mari ca acestia sa fie recrutati in vederea ocuparii posturilor vacante din cadrul companiei Carpatair” a declarat Paula Ardelean, Vicepresedinte Marketing si Vanzari Carpatair.
Scoala de zbor Carpatair Flight Training a fost infiinta in decembrie 2008 de catre compania aeriana Carpatair, avand ca obiect de activitate pregatirea pilotilor si a insotitorilor de bord. Instructorii si personalul administrativ sunt foarte bine pregatiti, provin dintr-un mediu cultural performant si au o experienta considerabila in domeniul aviatiei. Pregatirea teoretica se face dupa cele mai moderne metode, programe, know-how si manuale, combinand invatamantul clasic cu aplicatii multimedia online, cu o logistica si un mediu propice, conceput pe masura asteptarilor aspirantilor la profesia de pilot.
Doua avioane de tip Cessna 152, monomotor, dubla comanda asigura pregatirea initiala de zbor a studentilor, iar un simulator de zbor fix de ultima generatie de clasa FNPT II MCC, produs de catre compania Mechtronix din Canada asigura cea mai importanta parte a pregatirii practice de zbor instrumental, navigatie, coordonare si managementul resurselor echipajului.


0 Responses So Far:

PUBLICITATE