Pages

3 stele Michelin pentru Ghidul Verde Michelin Romania


In perioada 9 -18 septembrie 2011 au loc „Zilele Muzeului Taranului”, in cadrul carora Ghidul Verde Michelin Romania va prezenta presei si vizitatorilor latura culturala a turismului romanesc, in general, si a turismului bucurestean, in particular. Muzeul National al Taranului Roman, numit Muzeul European al anului 1996, a primit din partea echipei Michelin 3 stele binemeritate, aceasta fiind aprecierea maxima oferita unui obiectiv turistic.

„Pentru Muzeul National al Taranului Roman, cele trei stele primite din partea Ghidului Michelin echivaleaza cu o confirmare a faptului ca, de la Premiul Muzeul European al Anului, dobandit in 1996, pana azi, institutia a stiut sa isi pastreze valoarea, fiind - asa dupa cum ne place sa o spunem - mereu actual (inca de la infiintare, acum 105 ani)." a declarat Domnul Virgil Stefan Nitulescu, Director General al Muzeului National al Taranului Roman. Ghidul Verde Michelin Romania prezinta la Sectiunea Verde – Descoperiti Romania, capitolul Bucuresti, toate obiectivele turistice culturale importante din capitala. Un loc aparte il ocupa muzeele, multe dintre ele cu exponate foarte valoroase. Sunt prezentate 11 muzee dintre care amintim: Muzeul National al Taranului Roman, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul National de Arta Contemporana etc.

Lansat oficial la Bookfest 2011, Ghidul Verde Michelin Romania este sursa perfecta de informare pentru turistul roman care doreste sa descopere bogatiile turistice si culturale ale tarii sale. Pentru pregatirea editiei romanesti, autorii Ghidului Verde Michelin au colindat intreaga tara timp de mai multe luni, vizitand un numar mare de locatii si facand o selectie. Ca urmare, opt situri turistice romanesti au fost desemnate cu cea mai inalta distinctie a Ghidului Verde Michelin – trei stele (de vizitat neaparat): manastirile din Bucovina, Maramuresul, Dragomirna, Sibiul, Transfagarasanul, Horezu, Prejmerul si Delta Dunarii. In afara de Bucuresti, numeroase orase si sate, dar si monumente si muzee, au fost desemnate cu doua stele (merita o oprire) sau cu o stea (sunt interesante). „Dupa ce au petrecut o multime de timp invatand si scriind despre Romania, descoperind ca aceasta este intr-adevar o destinatie minunata, scriitorii nostri au fost dornici de a le oferi cititorilor aceasta colectie cu cele mai interesante lucruri de vazut si facut in Romania. Ne dorim ca Ghidul Verde Michelin pentru Romania sa-i ajute pe romani sa-si redescopere tara si sa se bucure de bogatiile culturale care se intind din cel mai mic satuc ascuns intre vai la Bucuresti, o capitala plina de simboluri si contraste." a declarat Eric Faidy, Presedinte Michelin Romania si Balcani. 

Cu un patrimoniu natural de o varietate incredibila, Romania este inca un loc ce asteapta sa fie descoperit, cu multe secrete ascunse chiar si pentru locuitorii sai. Ghidul Verde Michelin pentru Romania are 368 de pagini si include 22 de harti, aproximativ 600 de adrese (din care 400 cu locuri de cazare si restaurante) si 160 de fotografii. Ghidul a fost pus in vanzare pe 16 mai 2011 in puncte de distributie* din toata tara, cu o circulatie de 2.500 de exemplare si un pret recomandat de: 49 lei. O varianta in limba franceza a Ghidului Verde Michelin pentru Romania a fost deja lansata in septembrie 2008. Ghidul Verde Michelin pentru Romania a fost creat de catre expertii Grupului Michelin cu sprijinul Departamentului de Cartografie al Michelin Romania si apoi a fost tradus si publicat de editura Meteor Press.


Despre Ghidurile de Calatorie Michelin
Compania Michelin este dedicata imbunatatirii mobilitatii durabile. La sfarsitul anilor 1800, compania a brevetat anvelopele auto pneumatice si cele umplute cu aer. Acesta a fost un moment istoric si o piatra de temelie pentru mobilitate; a permis proprietarilor de automobile sa calatoreasca la drum lung intr-o singura calatorie. Apoi, pentru a-i ajuta pe calatori sa se bucure de mobilitatea dobandita si sa se ghideze in drumul lor, compania a creat ghiduri si harti detaliate.

Michelin a creat primul ghid de calatorie cu peste 100 de ani in urma pentru a promova calatoriile rutiere si pentru un condus mai sigur. Astazi, divizia Michelin Travel & Lifestyle ofera calatorilor o gama larga de ghiduri turistice, harti, resurse on-line de calatorie, accesorii auto si incaltaminte. Aceste produse ofera aceeasi promisiune Michelin de calitate si consitenta pe care consumatorii o asteapta de la una din marcile cele mai de incredere din lume.

Sinonime cu placerea descoperirii, intr-o epoca in care sejururile scurte se inmultesc din ce in ce mai mult, stelele Ghidului Verde Michelin constituie o adevarata eticheta care permite calatorului sa descopere, dintr-o privire, siturile ce nu trebuie ratate intr-o calatorie si care sa rimeze cu placerea descoperirii, fie ca e vorba de comori culturale sau de minuni create de natura. Indiferent de ghid sau de destinatie, stelele sunt intotdeauna acordate in conformitate cu aceleasi criterii Michelin: impresia pe care i-a facut-o vizitatorului la sosire, renumele site-ului, patrimoniul sau cultural, comoditatea si confortul oferit vizitatorului, autenticitatea si farmecul sau, calitatea de primire precum si de alti factori. 

Programul Zilelor Muzeului Taranului 2011

9 – 11 septembrie, intre orele 10.00 si 18.00, in curte
Targul iconarilor si al mesterilor cruceri

9 septembrie, ora 12.00, Sala Acvariu
Vernisaj Cruci de punte – instalatie Paul Balaci, crucer din satul Salcia, Dolj
Expozitie deschisa pana la 14 septembrie

9 septembrie, ora 17.00, Sala Irina Nicolau
Vernisaj Portret / Atelier Corina Petculescu, expozeu vizual
Expozitie deschisa pana la 6 octombrie

12 septembrie, ora 18.30, Clubul Taranului
Lansarea Ghidului Verde Michelin Romania, Editura Meteor Press

14 septembrie, ora 13.00, Biserica Mavrogheni
Pomenire Horia Bernea

14 septembrie, ora 17.30, Sala Foaier
Vernisaj Oale si ulcele, concert Avant'n'gard
Lansarea caietului Oale si ulcele
Expozitie deschisa pana la 16 octombrie

15 septembrie, ora 17.00, Clubul Taranului
Lansarea editiei bibliofile a cartii Muzeul de la Sosea, de Petre Popovat
16 septembrie, ora 21.00, Studioul Horia Bernea
Noaptea Alba a Filmului Romanesc

17 septembrie, Sala Oaspeti
Expozitie Pe aripile timpului, deschisa pana la 5 februarie 2012

17 septembrie, Clubul Taranului
Festival de gastronomie aromaneasca

17 septembrie, ora 20.00, Clubul Taranului
Voci paralele – recital de poezie romana si catalana

18 septembrie 2011, ora 12.00, Muzeul Udriste Nasturel din Heresti, Judetul Giurgiu
Vernisaj Piatra si lutul
Expozitie deschisa pana la 16 septembrie 2012


0 Responses So Far:

PUBLICITATE