Pages

Ferrari 458 Spider isi face aparitia oficiala la Frankfurt



Ferrari 458 Spider a fost, in sfarsit, dezvaluit publicului, cu ocazia celei de-a 64-a editii a Frankfurt International Motor Show. Cea mai recenta completare a gamei Ferrari este constituita din bolidul cu motorul pozitionat central spate, cu doua locuri, oferind un hard-top rigid retractabil integral, o premiera pentru masinile sport. Capota modelului 458 Spider nu este numai cu 25 kg mai usoara fata de traditionala capota textila, pliata, ci este si un mai bun izolator fonic si termic. Pe langa timpul scurt de 14 secunde de deschidere sau inchidere, capota este construita pentru a ocupa un spatiu mic atunci cand este pliata, designerii reusind sa includa un spatiu generos de bagaje in spatele celor doua scaune.

Luneta are rol dublu, actionand si ca un paravant ce poate fi ajustat electric. Atunci cand capota este inchisa, luneta se deschide pana la inaltimea ce garanteaza o aerodinamica eficienta, reducand considerabil zgomotul in postul de pilotaj. 458 Spider este dotat de catre Ferrari cu un V8 de 4.499 cc ce dezvolta 570 CP, desemnat Motorul International al Anului 2011. Acesta este cuplat la o cutie de viteze robotizata, cu dublu ambreiaj tip F1 si schimbare a treptelor din paletele din spatele volanului, ce permite atingerea vitezei de 100km/h intr-un timp record de 3.4 secunde si o viteza maxima de 329 km/h. Sasiul din aluminiu incorporeaza noi aliaje, adaptate de la modelul coupé, ce incadreaza deja 458 Spider-ul in standardele privind legislatia sigurantei rutiere din 2020. Dincolo de performantele din categoria sa, noua masina se mandreste cu un nivel de consum si de emisie de prima clasa. Datorita sistemului HELE (High Emotions Low Emissions), consumul intr-un mediu urban mixt se situeaza la nivelul de 11.8 l/km cu o emisie de CO2 de doar 275g/km.

Ferrari alege Frankfurt pentru a lansa si un nou serviciu, prezentand un stand dedicat Programului de Personalizare. Acesta ofera proprietarilor oportunitatea de a configura automobilulul dupa dorintele si caracteristicile pe care si le doresc. Programul ofera clientilor o gama extinsa de ornamente textile si din piele, culori, finisaje si accesorii tehnice pentru un rezultat final inspirat din colectiile clasice Ferrari si din competitiile auto. Selectia este disponibila in 3 colectii inovatoare: Classica, Scuderia si Inedita – concepute special de catre centrul de Stil Ferrari. Atunci cand se configureaza o masina noua, clientii sunt ghidati de catre designeri pe tot parcursul procesului de selectie, pana in momentul livrarii. Programul Carrozzeria Scaglietti inca este deschis pentru clienti, cu optiunile aferente de personalizare.

Alaturi de 458 Spider se alineaza intreaga gama Ferrari, inclusiv 458 Italia, expresia maxima pentru o experienta de condus fara egal si de performante inalte. Noul sistem de suspensie cu amortizoare magnetorologice imbunatateste controlul, consolidand feedback-ul in cazul unui pilotaj sportiv. Cu sistemului RACE activat – cu alte cuvinte, la cel mai inalt nivel de performanta, cu toate sistemele dinamice de control inca pornite – un sistem evoluat al transmisiei F1 cu dublu ambreiaj contribuie la o precizie fara egal in schimbarea vitezelor, in acelasi timp existand si o acceleratie mai rapida la iesirile din curbe, datorita controlului tractiunii. Un alt model prezentat la standul Ferrari este California, modelul cu motor V8 pozitionat central-fata, ce imbina performanta, versatilitatea si placerea de a conduce. 

Modelul expus la Frankfurt este configurat cu un elegant ton dual Bianco Fuji, cu tavan Nero Daytona si interior Bordeaux. Nu departe de California este expus revolutionarul FF, model cu 4 locuri ce vine pentru prima data in istoria Ferrari cu un sistem de tractiune integrala brevetat la Maranello. FF-ul combina un nivel de performanta, de siguranta si de confort fara precedent. La 3 baza acestor rezultate se afla noul motor de 660 CP, noul sistem de gestiune a suspensiilor (SCM) si spatiul interior foarte mare pentru o masina de Grand Turism. Modelul 599 GTB este prezentat, de asemenea, la Frankfurt in configuratia HGTE (Handling Gran Turismo Evoluzione), un pachet ce ofera performante extreme fata de modelul de baza. Nici o prezentare Ferrari nu ar fi completa fara un monopost de Formula 1, pentru a celebra echipa cu cele mai multe victorii din toate timpurie in categoria de varf a competitiilor mondiale.

Despre Forza Rossa Group
Forza Rossa este un grup romanesc, lider pe piata automobilelor sport şi lux din regiune. Reputatia companiei vine de la echipa de profesionişti, dedicati şi cu viziune asupra aşteptarilor şi exigentelor clientilor. Forza Rossa este reprezentantul oficial şi exclusiv al marcilor FERRARI şi LOTUS in Romania şi in regiune. Ferrari Store, de pe Calea Victoriei, este unul dintre cele mai mari magazine oficiale ale marcii Ferrari din Europa. De aici se pot achizitiona accesorii, imbracaminte şi obiecte din colectiile oficiale Ferrari Lifestyle sau Fan. Imediat langa acesta se afla Restaurantul Forza Rossa Caffe, prima locatie din Romania şi din Sud-Estul Europei care propune clientilor sai combinatii spectaculoase, bazate pe conceptul de coffee design şi de gastronomie moleculara. Acolo se pot urmari in direct marile premii de Formula 1 precum şi alte competitii sportive nationale sau internationale.


0 Responses So Far:

PUBLICITATE