Pages

Marele Premiu al Municipiului Bucuresti in competitia de sarituri peste obstacole ajunge la Sibiu


Clubul de Echitatie Equestria, impreuna cu Federatia Ecvestra Romana si sub patronajul Primariei Municipiului Bucuresti, a premiat in acest week-end castigatorul competitiei de sarituri peste obstacole “Marele Premiu al Municipiului Bucuresti”, organizata in perioada 22-25 septembrie 2011. Competitie cu mare traditie in Romania, concursul a revenit anul acesta in atentia iubitorilor de echitatie dupa patru ani de absenta, gratie Clubului Equestria, si s-a desfasurat la Baza Hipica “Equestria” din Tancabesti, str Hipodromului FN, com. Snagov. Radu Ilioi cu armasarul Anareno de la clubul CSM Sibiu este castigator al “Marelui Premiu al Municipiului Bucuresti”. In prezenta unui public numeros, pasionat de acest sport cu stil, la start s-au prezentat peste 80 de cai, 30 de calareti de la 15 cluburi de echitatie, atat din Bucuresti, cat si din provincie. Valoarea premiilor s-a ridicat la aproximativ  26.000 de lei. Concurentii au trecut prin mai multe probe de obstacole: incepand de la 80 cm pana la cel mai mare nivel 130 cm, 140 cm (Marele Premiu al Bucurestiului). Cea mai spectaculoasa proba s-a desfasurat vineri si sambata, iar concurentii s-au intrecut in gratie si spectaculozitate pentru castigarea Cupei Bucurestiului. Vineri, 23 septembrie, au avut loc cele doua manse ale concursului :
  • Mansa 1 – Prima proba pentru “Marele Premiu” a presupus saltul peste obstacole de 130 cm, calaretii care nu au dat jos niciun obstacol s-au calificat in mansa a 2-a.
  • Mansa a 2-a a presupus saltul peste obstacole la 140 cm, fiind luat in considerare si timpul realizat.
Sambata 24 septembrie a avut loc ultima proba de 140 cm cu baraj de 150 cm. “Suntem mandri si bucurosi ca am reusit, prin Clubul Equestria, sa reluam dupa 4 ani de absenta aceasta competitie cu traditie in Romania. Marele Premiu al Bucurestiului este un concurs binecunoscut in randul iubitorilor de echitatie. Publicul numeros, nivelul competitional si ecourile din mass-media dovedesc faptul ca am reusit sa-l readucem in actualitat. Incercam cu fiecare concurs organizat de clubul nostru sa popularizam acest sport minunat si sa-l prezentam la cel mai inalt nivel si speram ca de anul viitor sa ne inscriem si in circuitul international. Prin aceste initiative dorim sa cream un public avizat, educat, care sa inceapa sa iubeasca acest sport si sa il sustina”- spune Dr. Ozana Moraru, proprietarul Clubului Equestria.

Spectacolul a fost deschis publicului larg, care a avut intrare libera pentru cele 300 de locuri disponibile.

Despre Equestria:
Clubul Equestria a fost infiintat in anul 2010 de catre Dr.Ozana si Cristian Moraru. Este situat in zona Snagov, sat Tancabesti pe o suprafata de 2,5 hectare din care 1 hectar il reprezinta constructia clubului la sol. Clubul dispune de 50 de boxe pentru cai, 40 dintre ele avand acces direct in padocurile exterioare individuale, dusuri cu apa calda si rece pentru cai, adapatori automate si doua solarii si este singura baza ecvestra din tara amenajata la standarde internationale pentru concursuri de calarie.


0 Responses So Far:

PUBLICITATE