Pages

Echipa SetSail, vicecampioana la BMW Offshore Yachting Championship 2011


Echipa scolii de navigatie SetSail a participat anul acesta pentru prima oara la BMW Offshore Yachting Championship 2011 si la Campionatul National de Yachting Offshore. In urma participarii, cei sapte membri s-au intors acasa cu nu mai putin de sase premii. Echipa condusa de Sorin Drugan (Corina Drugan, Florin Turcu, George Vasilache, Cosmin Andronic, Stefan Petrescu, Bogdan Tindeche), participa pentru prima oara la astfel de competitii. Majoritatea membrilor sunt absolventi ai scolii Set Sail si au participat cu o barca Beneteau First 34,7.

La BMW Offshore Championship competition, echipa a obtinut sase premii in cele patru etape: locul I la offshore-ul Mangalia – Nisipurile de Aur din cadrul Black Sea International Regatta, locul III in clasamentul general IRC (International Race Commitee) racing al aceleiasi regatte, locul II in clasamentul general IRC racing din cadrul Regattei Callatis si locul III in clasamentul general IRC racing din cadrul Regattei Romania. In cadrul Regattei Beneteau NauticLife echipa a ocupat locul IV in clasamentul general.

„Premiile sunt o mare rasplata pentru noi. Ele sunt in primul rand o dovada a muncii noastre de pana acum si marcheaza trecerea echipei noastre de la statutul de amatori, proaspeti absolventi, la cel de profesionisti experimentati.  Echipa noastra numara sapte membri, fosti elevi ai scolii noastre. Cu totii ne-am bucurat de premii, mai mai ales de cele obtinute in clasamentul general”,  spune Sorin Drugan, coordonatorul echipei.
BMW Offshore Yachting Championship, organizat de Yacht Club Romania, s-a desfasurat in patru etape si a strans 36 de echipaje, cu peste 300 de membri. Campionatul este cea mai importanta manifestatie de gen din zona Marii Negre si s-a desfasurat in apele teritoriale a doua tari: Romania si Bulgaria. Echipajul a participat si la Campionatul Nationat de Yachting Offshore, desfasurat in doua etape, la Mangalia, unde au obtinut locul III in clasamentul general. 

Scoala de yachting SetSail Nautic School organizeaza cursuri de navigatie pentru obtinerea certificatului international de conducator de ambarcatiuni de agreement cu vele/motor, pentru categoriile: D (navigatie pe ape interioare – inclusiv Delta dunarii), C (navigatie maritima in apropierea coastei, pana la sase mile marine), B (navigatie maritima costiera, pana la 12 mile marine), A (navigatie maritima all-zone – navigatie de transversada). Cursurile se desfasoara la clubul de yachting NauticClub din incinta showroom-ului NauticLife, iar practica se face pe un velier de croaziera si pe un velier de competitie. Practica consta in doua iesiri la marea neagra a cate 24 de ore – navigatie de zi si de noapte. 


0 Responses So Far:

PUBLICITATE