Pages

Premiera in Romania: anestezie generala pentru afectiuni dentare severe la copii



In premiera intr-o clinica stomatologica din Romania, acestea pot fi tratate sub Copiii din Romania cu afectiuni dentare severe ce nu-si gaseau rezolvarea pana acum au la indemana, pentru prima data in Romania, cea mai noua metoda de sedare in medicina dentara – Anestezia generala (Analgosedarea profunda, asistata de medicul specialist ATI), disponibila la prima clinica stomatologica pentru copii din tara – DENT ESTET 4 KIDS.
Studiile de specialitate realizate de NIDCR (Institutul National de Cercetare Dentara si Craniofaciala din SUA) arata ca 25% dintre copiii sub 12 ani au afectiuni dentare severe si infectii ce pot afecta intregul organism. Peste 10% dintre acestea raman netratate din lipsa unei solutii de tratament in conditii optime de siguranta si confort.
“Dintre cei 1500 de pacienti din intreaga tara care ne trec pragul lunar, aproximativ 150 necesita anestezie generala. Realizarea acesteia se decide in functie de caz in cadrul consultatiei preoperatorii si este o procedura extraordinara pentru copiii cu afectiuni dentare severe, care prezinta un grad crescut de anxietate fata de interventiile stomatologice”, spune Dr. Dana Ivan, medic stomatolog pediatru la DENT ESTET 4 KIDS. 

Anestezia generala are cinci avantaje majore deloc de neglijat pentru parintii copiilor care prezinta un grad crescut de cariogenitate si au nevoie de tratamente dentare complexe: este o procedura foarte sigura, usor de controlat, noninvaziva, mai profunda decat formele clasice de sedare si care permite realizarea tuturor tratamentelor dentare intr-o singura sedinta de 2-3 ore. Pentru anestezia generala copilul este adormit cu ajutorul unui gaz cu efect sedativ, dupa care anesteziat intravenos si apoi intubat. El este monitorizat in permanenta de catre medicul specialist ATI. “Investim constant in tehnologie menita sa usureze experienta la dentist a pacientilor, iar achizitionarea aparatului de anestezie Fabius Plus® – Dräger este fara precedent intr-o clinica stomatologica din Romania. 

Desi aceasta tehnologie este intalnita de regula in spitale, la DENT ESTET 4 KIDS am creat un Departament ATI complet echipat si am reusit sa indeplinim toate conditiile impuse de Colegiul Medicilor din Romania pentru obtinerea licentei de utilizare a sa.”, completeaza Dr. Oana Taban, Director General al grupului de clinici stomatologice DENT ESTET. Fabius Plus® – Dräger ofera performante asemanatoare cu cele obtinute in saloanele de terapie intensiva. Pe langa utilizarea sa in cazul copiilor anxiosi cu multiple afectiuni dentare sau infectii imposibil de tratat sub alta forma in aceleasi conditii de siguranta si confort, acesta isi gaseste utilizarea si in cazurile speciale ale copiilor cu anumite dizabilitati. Indiferent de stadiul in care se afla cariile copiilor, acestea trebuie tratate pentru a evita transmiterea infectiei prin fluxul sangvin la principalele organe si aparitia diferitelor boli. Mai mult, specialistii atrag atentia asupra faptului ca afectiunile dentare aparute la dintii temporari (de lapte) nu trebuie neglijate. Cu toate ca acestia se schimba, ele se transmit radacinii dintilor permanenti, motiv pentru care copiii trebuie tratati de catre medicul dentist indiferent de varsta, gradul de anxietate sau severitatea afectunilor dentare.  

De peste 12 ani lider pe piata de servicii stomatologice din Romania si cu peste 15.000 de pacienti in cele 4 clinici, grupul DENT ESTET a fost in permanenta, de la lansare si pana astazi, cel care a stabilit standardul de excelenta in toata gama de servicii stomatologice. Reteaua DENT ESTET cuprinde trei clinici pentru adulti si singura clinica stomatologica din Romania dedicata in exclusivitate copiilor si adolescentilor, DENT ESTET 4 KIDS.  DENT ESTET 4 KIDS este prima clinica de medicina dentara din Europa de Est pentru copii şi adolescenţi, infiintata in 2008 de catre DENT ESTET. Aici sunt reuniţi cei mai buni specialişti in stomatologie pediatrica alaturi de anestezişti specializaţi in tehnici de relaxare medie şi profunda, psihologi şi specialişti in psihiatrie infantila, precum şi personal specializat in comunicarea cu copiii. 

Amenajarea clinicii este inspirata din universul copilariei, iar micutii beneficiaza de cabinete personalizate in funcţie de varsta fiecarui pacient şi un spaţiu de joaca de 70 mp, plin cu jocuri, carţi si jucarii. In plus, DENT ESTET 4 KIDS este singura clinica de medicina dentara din tara care are un departament ATI complet echipat si o echipa de medici specialisti ATI.


0 Responses So Far:

PUBLICITATE