Pages

Prima editie a Salonului Calului, un succes al redescoperirii sportului nobil de catre romani



In 2013, Clubul Equestria intentioneaza sa organizeze Cupa Natiunilor – Liga Europei Centrale si de Est la echitatie.

Prima editie a Salonului Calului, eveniment in premiera in Romania dedicat activitatilor de business, competitie sportiva si show ecvestru, s-a derulat in perioada 27-30 septembrie la sediul clubului Equestria din Tancabesti (DN1, zona Snagov).
Salonul Calului a reusit sa reinvie atractia romanilor fata de echitatie, sportul nobil care se bucura de o indelungata traditie in tara inca din perioada interbelica. Salonul Calului și-a propus si a reusit sa aduca in Romania modelul faimosului Salon du Cheval din Paris, creand din activitatile ecvestre o sursa de inspiratie pentru un stil de viata sofisticat, precum si pentru un business cu un mare potential in Romania.

Audienta de care s-a bucurat evenimentul (cu o medie de 1.000 spectatori platitori pe zi in week-end), impresiile excelente primite atat din partea specialiștilor, cat si a publicului larg, nivelul foarte ridicat al competitiilor sportive (au fost 16 probe de concurs la care au participat 185 de cai si in jur de 70 de sportivi din toata tara, Bulgaria si Ungaria), precum si spectaculozitatea si creativitatea modulului de entertainement probeaza pariul castigat de organizatori de a fi inspirat un nou trend urban si o noua perspectiva asupra echitatiei.

Derulat pe parcursul a 4 zile, Salonul Calului a inclus acțiuni dedicate publicului specializat (proprietari de herghelii, cluburi de echitație, proprietari de cai, producatori din domeniu), cat și publicului larg. Programul evenimentului a cuprins prezentari de cai, standuri de prezentare produse și echipamente ecvestre, alaturi de un program complex de spectacol ecvestru: parade, acrobații, dresaj, cascadorii, prezentari de atelaje si masini de epoca etc.

Pentru 2013, organizatorii au planuri mari pentru editia viitoare: organizarea Cupei Natiunilor - Liga Europei centrale si de Est - concurs reprezentativ pentru echipele nationale din țarile central- si est-europene. De asemenea, urmatoarele editii ale Salonului Calului 2013 preconizeaza organizarea primei licitații profesioniste de cai de competiție (de performanța) din Romania. Pe parcursul celor 4 zile de evenimente ecvestre au luat parte la Salonul Calului personalitati precum Cristian Tantareanu, Monica Iagar, Dezbracatu’ si echipa emisiunii “Carcotasii”, actorii Marius Bodochi, Magda Catone, Bogan Stanoevici, directoarea Circului Globus, Brandusa Novac, trei actori ai echipei “Mondenii” – Prima TV (Angel Popescu, Andreea Gramosteanu, Razvan Oprea), Delia Budeanu, Radu Naum, Emanuel Fantaneanu, ambasadorii Spaniei, Poloniei, Olandei, Danemarcei, Sloveniei si Austriei la Bucuresti, alte oficialitati.

Salonul Calului l-a avut in calitate de consultant special permanent pe arbitrul international Gilbert Remy (Luxemburg), sef de pista grad III, acreditat FEI (Federatia Internationala de Echitatie). Expertul international a declarat ca nivelul competitiei sportive este fara indoiala comparabil cu nivelul competitiilor de gen din Europa de Est din punct de vedere al bazei ecvestre, al valorii competitorilor si al standardelor tehnice.“Prima editie a <Salonului Calului>, un eveniment unicat in Romania, inseamna un pariu castigat: a creat premisele unei deschideri europene care speram sa se amplifice cu fiecare noua editie, si care poate inscrie Romania printre țarile emergente tot mai ambitioase din punct de vedere economic,social, sportiv si cultural. Provocarea proiectului, prin interesul manifestat de expozanții si concurentii confirmati si mai ales prin ampla deschidere catre viitor a editiilor ulterioare, recomanda <Salonul Calului> ca potențial de imagine si investiție de viitor care sa contribuie la dezvoltarea Romaniei. Pentru editia din 2013, preconizam organizarea in premiera pentru Romania a primei licitatii de cai de rasa si de performanta si a Cupei Natiunilor – Liga Europei Centrale si de Est la echitatie”, a declarat dr. Ozana Moraru (foto), proprietara clubului Equestria.

Sportivul Radu Ilioi de la clubul CSM Sibiu a castigat pentru al doilea an consecutiv competitia Marele Premiu al Municipiului Bucuresti alaturi de calul sau, Brutus. Pe locurile doi si trei s-au clasat Torok Sandor din Ungaria cu calul Lancelot, respectiv Jacab Aron cu calul Mefisto, reprezentand clubul Drosera din Satu-Mare. Vedeta show-ului ecvestru a fost Platon, calul veteran al Clubului Equestria, iar pe partea de competiție a fost calul Brutus, castigator al celei mai dificile probe, Marele Premiu al Municipiului Bucuresti. Foarte aplaudat si apreciat a fost si calul clubului Equestria, Leopold, caștigator surprinzator si de necontestat al probei de forta.
 
Prima editie a Salonului Calului a fost organizata in parteneriat cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Romsilva, Ministerul Dezvoltarii Teritoriale si Turismului sub egida Explore the Carpathian Garden, Jandarmeria Romana, sub patronajul Primariei Municipiului Bucuresti. Sponsori principali ai evenimentului: Audi, Friedrich Wilhelm Raiffeisen, Oculus, iar pateneri: Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Romsilva, Ministerul Dezvoltarii Teritoriale si Turismului, Jockey Club, BDR Associates.

Parteneri media: The Money Channel, Radio Zu, Gazeta Sporturilor, Evenimentul Zilei, Radio Romania International, Luxury, Sapte Seri, Calul Meu, City Compass, Romanian-Insider.com, Catchy.ro. Cu sprijinul: La Fantana, Pilsner Urquell, Beautik Haute Parfumerie, Help Net, Howard Johnson Grand Plaza Bucharest Hotel.

 Informatii suplimentare despre eveniment sunt disponibile pe site-ul evenimentului, la adresele www.salonulcalului-equestria.ro sau www.salonul-calului.ro



0 Responses So Far:

PUBLICITATE