Pages

Gala de caritate Scheherazade 2014




Fundatia Scheherazade, in parteneriat cu Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Institutul Diplomatic si Federatia Romana de Scrima, sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe, a organizat saptamana trecuta la Palatul Parlamentului, Gala de caritate Scheherazade 2014, pentru sprijinirea scrimerilor romani si a copiilor care doresc sa practice scrima.
Organizarea acestui eveniment caritabil a avut ca principal scop atragerea de fonduri pentru sustinerea si promovarea sportului romanesc. Fodurile stranse anul acesta vor fi directionate catre Federatia Romana de Scrima. La Gala Scheherazade, prezentata de Irina Pacurariu, au participat oaspeti de seama: Titus Corlatean – Ministrul Afacerilor Externe, europarlamentarul Daciana Ponta, sportivi de marca precum Camelia Potec, Doina Melinte, Ionut Iftimoaie, Mihai Covaliu, Alin Petrache – noul Presedinte al Comitetului Olimpic Roman, Ștefan Popa Popas – renumitul caricaturist de Cartea Recordurilor, precum si numerosi ambasadori si reprezentanti ai corpului diplomatic acreditati la Bucuresti. 



Seara a fost deschisa de Presedinta Fundatiei Scheherazade, Doamna Wajiha Haris, care a dorit sa multumeasca tututor celor prezenti la eveniment si implicati in sprijinirea si promovarea sportului romanesc si in special a scrimei. Ministrul Titus Corlatean a aratat ca sportul a fost intotdeauna un ambasador de succes pentru Romania: "Scrima are nevoie de sprijin. 

Proiectul din aceasta seara va oferi modalitati concrete si sprijin pentru acesti copii care vor sa faca scrima de performanta". La un astfel de eveniment, organizat in cinstea unui sport nobil precum scrima, nu puteau lipsi demonstratiile de spada, floreta si sabie. Multipla campioana nationala si internationala, Ana Maria Branza si-a demonstrat maiestria pe scena, la fel si multiplul campion Tiberiu Dolniceanu.
 
In cadrul acestui eveniment special, Presedinta Fundatiei Scheherazade, Doamna Wajiha Haris, a fost distinsa pentru acte caritabile si merite deosebite cu titlul „Cavaliere” dell’Ordine della Stella d’Italia de catre ES Diego Brasioli, Ambasadorul Italiei la Bucuresti. Un alt moment important al serii l-a reprezentat licitatia cu obiecte apartinand scrimerilor romani, donate special pentru Gala Scheherazade. 

Si cum muzica nu putea sa lipseasca dintr-un astfel de decor select, seara a fost deschisa de o orchestra a Scolii Americane din Bucuresti. Ozana Barabancea i-a incantat pe oaspeti cu interpretarea sa de exceptie. Eleganta, comunicarea, generozitatea, altruismul si fair play-ul au marcat atmosfera unei seri de tinuta care si-a propus dezvoltarea relatiilor intre comunitatea diplomatica si societatea romaneasca si constientizarea acestora fata de aportul pe care il pot aduce la dezvoltarea celui mai bun ambasador din toate timpurile si de pretutindeni: sportul!”






0 Responses So Far:

PUBLICITATE