Pages

Interventiile high tech patrund si in cabinetele stomatologice!


Folosirea microscopului dentar in realizarea plombelor permite ca dintele sa fie mult mai bine protejat, iar scoaterea nervului dentar sa fie evitata.  Apelarea, de catre specialistul endodont, la interventiile microscopice ii permite acestuia sa trateze si cele mai complexe probleme dentare, deoarece campul de lucru este marit de 25 de ori.
Cum functioneaza microscopul dentar?
Microscopul este folosit atat in tratamentele de canal cat si in tratamentele restaurative ale coroanei dentare, respectiv pentru realizarea obturatiilor estetice – interventii cunoscute sub numele de plombe estetice. “Microscopul dentar folosit in cadrul City Dent mareste campul vizual cu pana la 25 de ori, avand ca element important lumina care se propaga prin lentile, astfel incat medicul stomatolog poate observa detalii din structura dintelui, pe care nu le putea vedea insa cu ochiul liber”, a explicat dr. Rdioca Ghionea, medic stomatolog, director general City Dent din Bucuresti.
Plomba la microscop salveaza nervul dintelui!
“Atunci cand caria afecteaza o mare parte din dinte exista posibilitatea ca ea sa ajunga la nervul dintelui. In intentia medicului de a inlatura tesuturile alterate, se poate ajunge la camera pulpara si de aici la scoaterea nervului. Avantajul interventiei la microscop este ca prin marirea imaginii si prin luminozitatea data de acesta, medicul are vizibilitatea necesara pentru a inlatura tesutul alterat, fara a exista riscul de scoatere a nervului”, a explicat dr. Rodica Ghionea.
Obturatia sub microscop, intre 50 si 100 euro
Durata unui astfel de tratament realizat la microscop este mai mare in comparatie cu o interventie clasica, intre una si doua ore in functie de gravitatea cariei dentare. Cu toate acestea, exista avantajul de a se realiza mai multe obturatii intr-o singura sedinta, rezultatele fiind exceptionale, mai ales in cazul dintilor frontali. “Un plus al realizarii plombelor sub microscop este acela ca, in timpul tratamentului, dintii sunt foarte bine protejati si izolati – cu ajutorul unui dispozitiv numit DICA. Costul unei astfel de interventii este de 50-100 de euro, insa rezultatele sunt spectaculoase, calitatea tratamentului dentar fiind clar imbunatatita”, a explicat dr. Rodica Ghionea.


0 Responses So Far:

PUBLICITATE