Pages

Prima licitatie de cai de performanta la "Salonul Calului"



Salonul Calului, primul eveniment integrat din Romania dedicat activitatilor economice si de afaceri, sportive si culturale ecvestre, se desfasoara in premiera pentru Romania, in perioada 21-30 septembrie 2012, langa Bucuresti (DN1). Organizat de prestigiosul club de echitatie Equestria, Salonul Calului isi propune sa aduca in Romania modelul faimosului Salon du Cheval din Paris. Derulat pe parcursul a zece zile, Salonul Calului va include actiuni dedicate publicului specializat (proprietari de herghelii, cluburi de echitatie, proprietari de cai, producatori din domeniu), cat si publicului larg si tuturor admiratorilor acestui sport nobil. 

Evenimentul va gazdui una dintre etapele pentru Europa de Est a competitiilor acredite FEI (Federatia Internationala de Echitatie) – Rolex Grand Prix, cu o larga participare internationala, precum si Concursul international Marele Premiu al Municipiului Bucuresti. In premiera pentru Romania, va avea loc prima licitatie de cai de competitie si performanta pentru specialisti sau pasionati de cai. Agenda evenimentului mai cuprinde prezentari de cai, vanzare directa, standuri de prezentare produse si echipamente ecvestre, alaturi de un amplu program de spectacol ecvestru: parade, acrobatii, dresaj, cascadorii etc. In prezent, Romania detine locul 5 in lume in ceea ce priveste numarul de cai, iar specialistii occidentali apreciaza ca Romania detine cel mai mare potential in domeniul hergheliilor de cai de curse, din Europa Centrala si de Est. 

Prima editie Salonului Calului isi propune sa reinvie gustul pentru rafinament si stil de viata elegant din perioada interbelica, precum si traditia licitatiilor de cai, adaptate insa la conditiile vietii contemporane.
Salonul Calului poate aduce Romania printre tarile europene cele mai avansate din punct de vedere economic, social si cultural. Anvergura evenimentului, prin numarul ridicat de expozanti si prestigiul acestora, si coordonata sa nationala si internationala recomanda Salonul Calului ca potential de business si investitie de viitor care sa contribuie la dezvoltarea Romaniei, cat si la imaginea ei in lume”, a declarat dr. Ozana Moraru, proprietara clubului Equestria.

Clubul Equestria a fost infiinţat in anul 2010 de catre Dr. Ozana şi Cristian Moraru. Este situat in zona Snagov, sat Tancabeşti pe o suprafaţa de 2,5 hectare din care 1 hectar il reprezinta construcţia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs si manej, padocuri, 50 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori, şi deţine 32 cai (22 proprii şi 10 in pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbari in aer liber in imprejurimi si organizeaza permanent lectii de echitatie pentru copii si amatori. Dotarile sunt completate de un hotel si un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum si o terasa exterioara. Equestria organizeaza competitii regulate de echitatie pentru profesionisti, dar si pentru copii si amatori. Manifestarile deja traditionale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului Bucuresti, concursurile de casa Equestria.


0 Responses So Far:

PUBLICITATE