Ediţia 2013, un eveniment marca Good Taste of Bucharest
Organizatori:
Eventosophy, BonChef.ro, Organizatia Somelierilor din Romania
(OSR 2011)
Locatie: AROMA -
Centrul de Excelenţă în Gastronomie şi Tehnologie Alimentară
Data: vineri, 22 noiembrie 2013
Juriul: format din 6 membri - 5
somelieri din Romania si unul din Italia, care este si
presedintele comisiei (Davide
Otolini, Formator in Asociatia Italiană a Somelierilor,
specializat inca din anul 2000 in ape minerale).
Producatori de apa minerala
invitati:
Borsec, Stanceni, Poiana Negri, Perla
Harghitei, Phoenix Buzias,
Bucovina, Roua Muntilor, Carpatina, Bodoc, Amfiteatru,
Perla Covasnei, Zizin,
Valcele, Lipova, Tusnad, Hera, Izvorul Minunilor, Biborteni,
Harghita, Nova Oas, Boholt,
Keia,
Talea, Azuga, Bilbor, Aqua Carpatica, Aqua Sara,
Aqua Hercinica.
Promovare:
» Presa nationala pentru
expunere (print, radio, internet - social media),
direct mailing
» Presa de specialitate pentru brand awareness.
Detalii de organizare
Joi, 21 noiembrie 2013
· Pregatirea si secretizarea probelor
· Intrunirea juriului si sedinţa de calibrare
Vineri, 22 noiembrie 2013
· Welcome drink
· Jurizarea probelor
· Anuntarea rezultatelor
· Ceremonia de premiere
· Party & networking
Categoriile la care se pot
inscrie probe:
A) Apa minerala naturala
1. Plata sau oligominerala
2. Natural carbogazoasa
3. Imbogatita cu CO2 de la
sursa
4. Decarbogazeificata total
sau partial
5. Carbogazeificata
B) Apa de izvor
C) Apa de masa
D) Apa medicinala
Jurizarea probelor se va face,
in orb, pe categorii, cu ajutorul fiselor de degustare.
Punctajele se vor acorda in
functie de urmatoarele criterii: aspectul vizual (culoare,
limpiditate, perlaj), impresia olfactiva, impresia
gustativa (aroma, postgust),
impresie globala (echilibru,
corpolenta).
0 Responses So Far:
Trimiteți un comentariu