Pages

Concursul Naţional de Ape Minerale 2013




Ediţia 2013, un eveniment marca Good Taste of Bucharest

Organizatori: Eventosophy, BonChef.ro, Organizatia Somelierilor din Romania
(OSR 2011)

Locatie: AROMA - Centrul de Excelenţă în Gastronomie şi Tehnologie Alimentară
(Corbeanca, jud. Ilfov)
Data: vineri, 22 noiembrie 2013

Juriul: format din 6 membri - 5 somelieri din Romania si unul din Italia, care este si
presedintele comisiei (Davide Otolini, Formator in Asociatia Italiană a Somelierilor,
specializat inca din anul 2000 in ape minerale).

Producatori de apa minerala invitati: Borsec, Stanceni, Poiana Negri, Perla
Harghitei, Phoenix Buzias, Bucovina, Roua Muntilor, Carpatina, Bodoc, Amfiteatru,
Perla Covasnei, Zizin, Valcele, Lipova, Tusnad, Hera, Izvorul Minunilor, Biborteni,
Harghita, Nova Oas, Boholt, Keia, Talea, Azuga, Bilbor, Aqua Carpatica, Aqua Sara,
Aqua Hercinica.

Promovare:
» Presa nationala pentru expunere (print, radio, internet - social media),
direct mailing
» Presa de specialitate pentru brand awareness.

Detalii de organizare

Joi, 21 noiembrie 2013
· Pregatirea si secretizarea probelor
· Intrunirea juriului si sedinţa de calibrare

Vineri, 22 noiembrie 2013
· Welcome drink
· Jurizarea probelor
· Anuntarea rezultatelor
· Ceremonia de premiere
· Party & networking

Categoriile la care se pot inscrie probe:
A) Apa minerala naturala
1. Plata sau oligominerala
2. Natural carbogazoasa
3. Imbogatita cu CO2 de la sursa
4. Decarbogazeificata total sau partial
5. Carbogazeificata
B) Apa de izvor
C) Apa de masa
D) Apa medicinala

Jurizarea probelor se va face, in orb, pe categorii, cu ajutorul fiselor de degustare.
Punctajele se vor acorda in functie de urmatoarele criterii: aspectul vizual (culoare,
limpiditate, perlaj), impresia olfactiva, impresia gustativa (aroma, postgust),
impresie globala (echilibru, corpolenta).


0 Responses So Far:

PUBLICITATE