Pages

“NAPOLI FASHION DAY”




Pe 19 noiembrie 2013 a avut loc evenimentul intitulat NAPOLI FASHION DAY, gazduit de Hotelul Crowne Plaza din Bucuresti. Cinci dintre casele de moda italiene de prestigiu din Napoli si-au prezentat colectiile pe 19 noiembrie la Bucuresti in cadrul evenimentului NAPOLI FASHION DAY.

Este vorba despre brandurile de renume international: Bencivenga, Carlo Sorrentino, Isacco Moda, Mara Carol si Moda sopra le righe. Organizatorii evenimentului au fost Eurosportello Napoli şi Camera de Comerţ din Napoli in colaborare cu ICE-Agenţia Italianǎ pentru Comerţ Exterior. In cadrul evenimentului au vorbit despre aceasta initiativa: Alessandro Pitotti – reprezentant Ambasada Italiei la Bucuresti si Gennaro Piccolo, reprezentant Camera de Comert din Napoli si Eurosportello Napoli, care a declarat ca piata romaneasca este una extrem de promitatoare pentru intreprinderile italiene din domeniul articole vestimentare si tricotaje.

Napoli, oras istoric si cultural prin excelenta, a fost dintotdeauna unul dintre centrele design-ului vestimentar. In zona Napoli a fost creat un pol de productie in domeniul imbracaminte, denumit polul din San Giuseppe Vesuviano, precum si un centru de distributie denumit CIS Interporto di Napoli. Sistemul made in Italy, made in Napoli este unul flexibil, deschis tuturor modalitatilor de colaborare cu piata externe si in special cu piata romaneasca: distributie, joint-venture, franchising. Punctele forte al acestui sistem sunt: apropierea centrelor universitare de design din zona Campagna, informatizarea procesului de productie, numarul important de IMM-uri specializate si flexibile, capacitatea de inovatie, diferentierea, capacitatea de a tine pasul cu piata.

Casa de moda Bencivenga, nume emblematic in fashion ce a luat nastere in anii ’80, a creat rochiile purtate de cele 10 finaliste ale competitiei Miss Italia, tinute utilizate in cadrul transmisiunilor televiziunii RAI, costume etalate in spectacolele puse in scena de Opera San Carlo din Napoli precum si uniforme pentru cursantii Academiei Militare Nunziatella.

Casa de Moda Carlo Sorrentino Fashion Designer ia nastere in anul 2009 la initiativa tanarului stilist Carlo Sorrentino. Brandul propune creatii personalizate si exclusiviste dedicate celor care doresc sa iasa in evidenta si sa evite stereotipurile vestimentare.

Isacco Moda, reprezentat de atelierul de design condus de stilistul Antonio Isacco a prezentat colectia de haine de blana 2013/2014. Activitatea atelierului va fi diversificatǎ prin lansarea unei linii de design interior.

Mara Carol este o casa de moda cu o traditie insumata de peste 30 ani. Colectiile sale promoveaza stilul de viata activ al femeii moderne, utilizeaza materiale de cea mai buna calitate si acorda o atentie deosebita detaliilor.

Casa de moda Sopra le Righe a fost infiintata in anul 1990 de stilistul Francesco Piccolo si este specializata in creatii vestimentare artizanale pret-a-porter, chiar si pentru marimi speciale.

Dupa prezentarea de moda a celor cinci case de moda italiene din Napoli, a urmat o serie de intalniri bilaterale cu operatori economici din Romania. Intalnirile au avut ca scop identificarea  de parteneri locali in vederea patrunderii pe piata din Romania, cu scopul colaborarii ulterioare alaturi de marii distributori, retaileri locali sau pentru colaborari de tip franchising.


0 Responses So Far:

PUBLICITATE